Goed Polman
vakantiewoning

De omgeving

Coulissenlandschap

Goed Polman bevindt zich in typisch Achterhoeks landschap. De coulissen rondom het landgoed zijn zo ingericht dat alleen maar uitzicht overblijft op weilanden, bossen en singels en dat bebouwingen in de omgeving geheel aan het oog worden onttrokken. Alsof je alleen op de wereld bent. Je ziet niemand, niemand ziet jou. Als je uit je slaapkamerraam kijkt is alles groen voor je ogen, zover je kijkt.

Wandelen en fietsen

Bossen, heidevelden en weilanden die teruggegeven zijn aan de natuur zijn vrij toegankelijk via diverse wandelroutes over zandwegen en bospaden. Wandel- en fietsroutes die zijn voorzien van bewegwijzering van natuurbeheer- en toeristische organisaties wijzen de weg langs de mooiste plekjes. Borculo organiseert elk jaar de Fietsvierdaagse en het dorpje Barchem kent de Wandelvierdaagse. Beide evenementen trekken veel deelnemers vanwege de aantrekkelijkheid van de uitgezette routes.

Water

Het natura-2000 gebied “Stelkampsveld” en landgoed “Beekvliet” grenzen aan Goed Polman. In Beekvliet stromen de Berkel en de Slinge in elkaar. De Slinge loopt op ongeveer 800 meter van Goed Polman. Het riviertje heeft hier een doorwaadbare plaats (ook voor ruiters) en een voetgangersveer om het natuurpark Het Galgenveld te bereiken. Het Galgenveld heeft een natuurbad en een openlucht theater. Elke zomer worden daar toneelvoorstellingen gebracht. In het 50 meter bad worden elk jaar nationale waterpolotoernooien georganiseerd. Iedere waterpoloër in Nederland kent het Galgenveld.

Musea en kastelen

Het stadje Borculo is bekend om zijn vele musea. De bekendste zijn het Stormrampmuseum en het Brandweermuseum. Vlakbij het Galgenveld aan de Slinge ligt het oudheidkundig boerderijmuseum De Lebbenbrugge. Het dichtbij gelegen dorpje Ruurlo is bekend om het museum More in het kasteel Huize Ruurlo met vele schilderijen van Carel Willink. Naast dit kasteel ligt in het groen het grootste doolhof van Europa. In een ruimere omgeving rond Ruurlo bevinden zich nog meerdere authentieke kastelen.

Toeristische evenementen

In Borculo, Ruurlo en Lochem zijn de toeristische verenigingen erg actief in het organiseren van evenementen voor toeristen in de vorm van markten, braderies, muziekfestivals en schuttersfeesten.

Golfen

De Achterhoek is een paradijs voor golfspelers. De Lochemse en ’t Zelle liggen op circa 10 kilometer; zij behoren tot de mooiste golfbanen van Nederland. Iets verder liggen de Winterswijkse en de Keppelse golfclubs.

Eten en drinken?

Borculo, Ruurlo en Lochem kennen een grote variëteit aan terrassen en restaurants.

Wilt u meer informatie?

Stel gerust uw vraag via e-mailadres: vakantie@goedpolman.nl